Украински депутат напусна ръководен пост в парламента заради секс скандал

20:55, 01 ное 19 / Свят 25 2502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на комисията на украинския парламент за външна политика и междупарламентарно сътрудничество Богдан Яременко, депутат от фракцията па президента "Слуга на народа", реши да се откаже от този пост, съобщава БТА.

Причината е скандалът, който избухна, когато журналисти разпространиха снимки от екрана на телефона му, от които се вижда, че по време на заседание на парламента той си пише с момиче, договаряйки си секс услуги срещу заплащане.

Депутатът първоначално заяви, че ставало дума за умишлена провокация от негова страна - той знаел, че журналисти го снимат и искал да даде урок на прекалено любопитните представители на медиите.

По-късно обаче изтри този пост във Facebook и написа нов - с извинения към жена си, децата си, депутатите от своята група и президента.

Днес той съобщи във Facebook, че напуска ръководния пост в комисията. Яременко нарече случилото се "дребен политически шантаж", но каза, че е бил подложен на натиск от свои колеги в парламента да подаде оставка от председателското място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама