Григор Димитров загуби от Новак Джокович в двубой от полуфиналите на Мастърса

17:20, 02 ное 19 / Спорт 25 1964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров загуби от Новак Джокович в два сета в двубой от полуфиналите на Мастърса в Париж.

Първата ни ракета беше равностоен на именития си съперник и показа добри неща на корта, но отстъпи пред първата ракета в света с 6-7 (5-7 ), 4-6.

Началото на първия сет беше равностойно и Джокович печелеше сравнително лесно подаването си, но Гришо беше не по-малко солиден на своя сервис и до 12-ия гейм не се стигна до възможности за пробиви.

Джокович: Григор е един от най-големите таланти в нашия спорт

В тайбрека сърбинът пръв направи минипробив и поведе с 2-1, но Григор го върна моментално – 2-2. После сърбинът губеше с 3-5, но спечели четири поредни точки и поведе в сетовете. Григор показа, че не е притеснен от развоя на срещата, като взе убедително първите си две подавания във втория сет.

Българинът обаче имаше сериозни проблеми в петия гейм, когато губеше с 15-40 на своя сервис. Това бяха и първите възможности за пробив в мача и Джокович се възползва от втория брейкбол, повеждайки с 3-2, след което затвърди пробива за 4-2.

При 5-4 Джокович сервира за победа в мача и спечели гейма си на нула, слагайки край на спора след 1 час и 38 минути игра.

Гришо на полуфинал в Париж след победа над Гарин

Така Димитров приключи сезона със загуба от световния номер едно, но показа отличен тенис във френската столица и утре ще се завърне в Топ 20.

Двамата вече са изиграли десет мача помежду си, като нашият тенисист има един-единствен успех, дошъл на Мастърса в Мадрид през 2013 година. Последната им среща беше в Синсинати през 2018, когато Джокович спечели в три сета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама