Не стихват протестите на гърците срещу прехвърлянето на мигранти във вътрешността

09:58, 03 ное 19 / Свят 25 1536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разраства се мигрантската криза в Гърция. Поетапно биват транспортирани търсещи убежище от островите към вътрешността на страната. Днес бяха прехвърлени нови 800 души от остров Лесбос, за да се облекчи положението в лагера Мория, където вече има над 15 000 души, при капацитет за 3000, предаде БНР.

Гърция да подобри условията на живот в приемните центрове

Не стихват протестите на гърци срещу настаняване на мигранти. Тази нощ жителите на град Гяница направиха жива верига, за да не допуснат автобус с мигранти. Блокираха пристанището на островите Лерос и Кос, като не допуснаха ферибот с мигранти да акостира.

Напрежение има и в Серес, както и до лагера “Диавата“ до Солун.

116 мигранти и бежанци са засечени в Егейско море

Съгласно приетите преди два дни нови законови условия за прием на бежанци, полицията провежда акции по издирване на нелегални мигранти, които нямат право за пребиваване в Гърция. В рамките на няколко часа в Солун задържаха 78 чужденци.

Джип с 15 нелегални мигранти катастрофира до Кавала. Една жертва и един е в тежко състояние с опасност за живота. Ранени са още петима души.

Националистите от партията "Гръцко решение" настояват да се изгради стена на сухопътната граница с Турция и да се минира терен. Искането беше отхвърлено от депутатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама