Изпълнителният комитет на Манолова ще иска касиране на изборите 

00:37, 04 ное 19 25 2847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите, обяви председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров.

„Пожелах да има открити и честни избори, така както досега ние водехме кампанията. За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес“, обясни Вапцаров, цитиран от пресофиса на Мая Манолова. 

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ печели София и Пловдив

Той е пожелал да влезе в зала „Арена Армеец“, където в момента се броят гласовете от втория тур на изборите в София, но му е било отказано. Поискал е да влезе като председател на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

„Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си“, обясни председателят на Инициативния комитет на Манолова.

„Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес“, допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама