Нинова: Партия на Манолова няма да е проблем за БСП

14:20, 04 ное 19 25 2219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако Мая Манолова направи нова партия- това е неин избор. Нека да го направи, на добър път. Не се притеснявам, че това ще е проблем за БСП. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след втория тур на местните избори, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Тя допълни, че БСП не може да казва на Мая Манолова какво да прави и й пожела успех, каквото и да реши. 

По повод заявката на Манолова и екипа й за касиране на вота в София, Нинова посочи, че те имат юридическо право на това. „Политически смятам, че има основание. Утре на Изпълнително бюро ще поставим въпроса да го решим и да дадем политическа подкрепа на Мая Манолова за това“, обяви тя.

Нинова призова Борисов да не забравя, че е спечелил кметските избори в София като независим кандидат, когато казва, че БСП не издига свои кандидати.

Според лидера на левицата, заради страха от загуба ГЕРБ са водили „най- агресивната, купена и компроматна кампания от години“. „Кандидатите на БСП работиха в нечовешки условия в тази кампания", посочи Нинова и изтъкна, че кампанията на БСП е била „прекрасна, позитивна и усмихната“.

„Кметовете на Русе, Разград, Благоевград и Перник олицетворяват богатството на БСП“, обяви Нинова. „Върнахме се в местната власт още на първи тур. На втория го затвърдихме“, коментира тя.

ГЕРБ отстъпи от ключови дългогодишни градове крепости. ГЕРБ ерозира и в местната власт. Промяната започна. Беше трудна, но вече е необратима“, категорична бе Нинова. Тя потвърди, че ако президентът инициира среща за изборния процес, БСП ще участва, но я определи като „закъсняла, но крайно необходима“.

Във връзка с искането за оставка на централното ръководство на левицата заради лошия резултат във Варна, Корнелия Нинова коментира: „Изглежда в тежки ситуации ще се намерят хора с чувство за хумор“.

Стана ясно, че БСП ще обсъди дали да иска касиране на изборите в Шумен заради малката разлика между двамата кандидати и големия брой недействителни бюлетини.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама