Путин награди с орден обвинения в шпионаж Малинов

15:49, 04 ное 19 / Свят 25 2210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин награди с орден "Дружба" редица чуждестранни граждани на церемония в Кремъл по случай руския Ден на народното единство, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Орден "Дружба" се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите.

Тази година сред удостоените с руския орден "Дружба" е и председателят на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов. Той бе задържан заедно със секретаря на огранизацията - бившият главен редактор на вестник "Дума" Юрий Борисов, на 9 септември при акция на Специализираната прокуратура по обвинения в шпионаж.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров даде на инспектората на ВСС съдията от спецсъда Андон Миталов, който е пуснал Малинов да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития.

През 2017 г. Малинов бе награден от премиера на Русия Дмитрий Медведев с държавната награда на Руската федерация “Медаль Пушкина”, както и с орден, посветен на 100-годишнината от Великата октомврийска революция.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама