Дават на прокурор и.д. шефа на БНР, върнал пенсионирания началник на „Хоризонт“

18:55, 04 ное 19 / Общество 25 1176 Topnovini

Нов скандал отекна от коридорите на националното радио.

И.д. шеф до провеждането на конкурса, Антон Митов, е назначил отново на шефското място начело на "Хоризонт" вече пенсионирания Ивайло Савов, който си тръгна преди около месец, предаде DarikNews.bg.

Това става ясно от документите - заповед с днешна дата, издадена и подписана от Антон Митов, поставен на директорския пост на БНР от СЕМ, след като отстраниха предсрочно предишния директор на БНР Светослав Костов. Именно Костов беше пенсионирал Савов заради навършена възраст, който пък бе един от главните герои в центъра на скандала в "Хоризонт", обвинил Костов в натиск.

Спрян е конкурсът за нов директор на програма „Хоризонт“

С днешна дата Савов, който вече и по закон е пенсионер, не само се е върнал на щат в радиото, но и заема мениджърското място на програмния директор Мартин Минков, който пък управляваше досега "Хоризонт".

Ивайло Савов: Директорът на БНР трябва да разкрие кой иска остраняването на Великова

Само няколко дни преди това самият Минков пръв подписа докладна, с която върна на работа в БНР пенсионирания журналист, но в "Нощен Хоризонт" като редактор.

И двете стъпки на Минков и Митов, очевидно част от един общ сценарий за завръщането на Савов на старата му позиция на доста по-високо възнаграждение, са извършени без съгласието на Управителния съвет на Българското национално радио, който се е възпротивил на това.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани