Служителка към дете в ясла: "Мръсницо, животно мръсно!"

19:59, 04 ное 19 25 4017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обиди и насилие в яслена група на детска градина. Родители от София записаха тайно как минава денят на детето им в детската ясла.

„Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!”, се чува на записа.
 
Никол е на година и седем месеца и още не може да говори. Родителите й забелязали промяна в поведението й.

„Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия - започна да удря, да скубе”, кза пред bTV Илиана Джонева, майка на Никол.

Тогава монтирали записващо устройство в любимата играчка.

„В тази играчка, която е в нея. И вечерта изпаднахме в шок”, обясни Лориан Джонев, баща на Никол.

„Какво искаш! Какво искаш! Мръсницо! Животно мръсно!”

„Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина”, каза Илиана Джонева.

Родители пребиха директорка на детска градина

Родителите са подали жалба в районната администрация. А от Столичната община заявиха, че ще направят проверка за случващото се вътре.

Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. По телефона каза, че не е обиждала и удряла детето и не чувства вина. Пред работодателя си е признала за случилото се.

В обяснение до директорката на детската градина, служителката пише, че е била уморена и изнервена, затова се е случило това, каза Галина Христова, директор на ДГ 27 "Детска китка".

Директорката я е предложила за дисциплинарно наказание. Какво да бъде то трябва да реши кметът на район "Надежда". Родителите настояват служителката никога повече да не работи с деца. И се надяват, че другите родители също ще бъдат нащрек за проява на агресия.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама