Бившият кмет на Гърмен ще съди България

08:04, 05 ное 19 25 1529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дългогодишният кмет на Гърмен Ахмед Башев нарече ареста си в деня на балотажа целенасочен, а поръчителите – „братоубийци”. Той беше задържан по подозрения за купуване на гласове, съобщи bTV.

Политикът заяви, че ще съди България.

Арестуваха бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев

Башев уточни, че е бил задържан в деня за размисъл, когато е бил на гости при роднини. „По едно време ми позвъня телефонът – приятел, познат полицай. Помоли ме да изляза отвън и ми казаха: „Стоп! Не мърдай!”. И започнаха процедурите, нищо не ми казаха, а започнаха да ме обискират”, разказа бившия кмет на Гърмен.

По думите му униформените са иззели от колата му 2000 лв. и образци на бюлетини от първия тур на изборите.

„Парите си бяха мои, със съпругата ми бяхме на пазар по-рано през деня и останаха в колата. Не съм ги крил, не съм бил по някакви къщи из селото. Никакво мърдане нямам, един сантиметър”, посочи политикът.

Ахмед Башев: Омръзна ми от братоубийци и от държавни мекерета

Башев не достигна до балотаж. За вота на гърменци на втори тур се бориха кандидатът на ДПС Феим Иса и досегашният кмет Минка Капитанова. Арестуваният кмет посочи, че не е подкрепял нито един от двамата.

Очевидно все още съм интересна личност, въпреки че вече не съм кмет или депутат. Щом главният прокурор се занимава с мен, значи съм фактор. Аз нямам врагове, аз гледах тази пошла практика да се купуват гласове. Всички купуваха на килограм”, коментира Башев и допълни, че един глас в Гърмен е струвал между 50 и 150 лв.

През 2009 г. Башев беше арестуван по подозрения, че разпространява радикален ислям. Тогава обвиненията не бяха доказани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама