След 8 години делото за починалата родилка в „Шейново“ започва отначало

09:45, 05 ное 19 25 1421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото за починалата родилка Деяна Георгиева в „Шейново” се върна на изходна позиция, заяви майката на починалата – Людмила Велинова, съобщи БГНЕС.

„Делото се върна на изходна позиция благодарение на съдебния заседател Пламен Киров. Целият съдебен състав подаде отвод заради неговото поведение към председателя на състава съдия Ангелова, както и към мен. Най-вероятно са му платили и той е маша в ръцете на обвиняемите”, заяви Велинова.

Случаят беше почти на финала. „Оставаше да се разпитат още шестима свидетели и вещите лица по експертизата. Към момента са разпитани вече 36 свидетели, но делото започва отначало“, оплака се още майката на починалата Деяна.

В средата на 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка Деяна Георгиева. Това са д-р Лозанов и д-р Байданова – Василева от САГБАЛ ”Шейново” АД и д-р Филипов, д-р Червеняков, д-р Христов, и д-р Цеков от УМБАЛСМ ”Н.И. Пирогов” ЕАД. На всеки един от тях е повдигнато обвинение за това, че при независимо съизвършителство причинили смъртта на пациентка, настъпила на 24.10.2011 г. в гр. София, вследствие на развил се сепсис. Според съобщеното от прокуратурата, видно от изготвената по делото експертиза, е, че в случая са налице два основни пропуска. Първият е оставянето на плацентарни части в матката при извършване на цезарово сечение, което е причина за развитието на сепсиса. Вторият пропуск е забавянето на третата коремна операция със седемнадесет дни след лапароскопията. Тази последна операция е била извършена вече при настъпили тежки многооргани патоголгични процеси в организма на 19–годишната жена и шансът да се промени неблагоприятният изход е бил нищожен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама