Миню Стайков страда от депресия, на антидепресанти е

12:32, 05 ное 19 25 1499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бизнесменът Миню Стайков, който от година и три месеца е зад решетките, е на антидепресанти, защото страда от депресия. Това стана ясно на заседанието на съда, на  което се решаваше дали да излезе на свобода. Той беше докаран в съдебната зала в инвалидна количка. 

Миню Стайков предаден на съд за злоупотреба с европари

Освен това Стайков имал анемия, мозъчно и урологично заболяване. Влошеното му здравословно състояние беше основният аргумент на адвокатката му Ана Попова да поиска Стайков да бъде пуснат, за да може да се лекува и изследва.

Съдия Вилислава Ангелова обаче отказа да го пусне от ареста. Според нея Стайков можел да получи адекватна медицинска грижа във всяка една болница в София при необходимост.

Запорираха имущество за 134 млн. лв. на Миню Стайков

На делото стана ясно, че разпоредителното заседание срещу Стайков и петима членове на фонд "Земеделие", както и деца на негови приближени, за злоупотреба със средства по две земеделски програми, е насрочено за 25-ти ноември. Едната е за развитие на селските райони, а другата за развитие на лозаровинарството, съобщи "24 часа".

Това е всъщност второ обвинение срещу Стайков, но делото влиза първо в съда. Другото, което е за разпространение на производство на цигари може да приключи до края на годината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама