Миню Стайков страда от депресия, на антидепресанти е

12:32, 05 ное 19 / Крими 25 760 Topnovini
1

Бизнесменът Миню Стайков, който от година и три месеца е зад решетките, е на антидепресанти, защото страда от депресия. Това стана ясно на заседанието на съда, на  което се решаваше дали да излезе на свобода. Той беше докаран в съдебната зала в инвалидна количка. 

Миню Стайков предаден на съд за злоупотреба с европари

Освен това Стайков имал анемия, мозъчно и урологично заболяване. Влошеното му здравословно състояние беше основният аргумент на адвокатката му Ана Попова да поиска Стайков да бъде пуснат, за да може да се лекува и изследва.

Съдия Вилислава Ангелова обаче отказа да го пусне от ареста. Според нея Стайков можел да получи адекватна медицинска грижа във всяка една болница в София при необходимост.

Запорираха имущество за 134 млн. лв. на Миню Стайков

На делото стана ясно, че разпоредителното заседание срещу Стайков и петима членове на фонд "Земеделие", както и деца на негови приближени, за злоупотреба със средства по две земеделски програми, е насрочено за 25-ти ноември. Едната е за развитие на селските райони, а другата за развитие на лозаровинарството, съобщи "24 часа".

Това е всъщност второ обвинение срещу Стайков, но делото влиза първо в съда. Другото, което е за разпространение на производство на цигари може да приключи до края на годината.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани