Apple Pay вече е достъпна за клиентите на Fibank

12:50, 05 ное 19 25 1787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Fibank е първата банка в България, която предлага на своите клиенти да плащат с Apple Wallet.

Fibank (Първа инвестиционна банка), в сътрудничество с Mastercard, предлага на своите клиенти възможността да ползват услугата Apple Pay. Благодарение на нея всеки клиент на банката, притежаващ дебитна или кредитна карта Mastercard, може да я добави към Apple Wallet и да извършва бързи, удобни и сигурни мобилни плащания.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато използвате кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на карти не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това на картата се присвоява уникален номер, който е криптиран и се съхранява в защитения елемент на устройството ви.

Apple Pay се настройва лесно, като клиентите продължават да ползват всички бонуси и предимства, предлагани от кредитните и дебитни карти. Apple Pay се поддържа от iPhone SE, iPhone 6 и по-нови версии, както и от Apple Watch.

 „Много се радвам, че днес заедно с Apple и нашите партньори от Първа инвестиционна банка, можем да предоставим иновативната услуга Apple Pay на картодържателите на Mastercard. Европа е водеща в безконтактната еволюция, като всяка втора трансакция е безконтактна. Този метод на плащане предлага бързина и удобство, но също така демонстрира и ентусиазма на европейските потребители към приемането на нови технологии като Apple Pay. Също толкова важна е безопасността на трансакциите, осигурена от технологията за токенизация на Mastercard, която позволява безопасно свързване на мобилно устройство с платежна карта“, заяви за БГНЕС Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

От своя страна Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен директор (CEO) на Първа инвестиционна банка каза, че: „През пролетта на 2016 година Fibank предложи за първи път в България възможността на своите клиенти с Android мобилни устройства да дигитализират дебитна или кредитна карта Mastercard в приложението My Fibank, тоест да ползват своята карта в телефона си без пластика. Тази тогава иновативна услуга днес е все по-често използвана от потребителите, като други банкови институции и финтех компании последваха нашия пример. Само преди по-малко от два месеца, отново първи, представихме и услугата плащане със смарт часовник.

В последните месеци получихме много въпроси от наши клиенти, които използват iOS устройства, кога могат да очакват Apple Pay. В много кратки срокове екипите на Fibank интегрираха тази услуга, в партньорство с Mastercard, и днес я предлагаме на нашите клиенти. Горди сме с факта, че Fibank отново се утвърждава като най-иновативната банка, която интегрира модерни и сигурни решения за банкиране на своите клиенти.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама