8 филмови гафа, които не сте забелязали

20:00, 05 ное 19 / Любопитно 25 2857 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много малко от филмите, които гледаме и харесваме, могат да си позволят да снимат хронологично, епизод след епизод, сцена след сцена, както е по сценарий. В повечето случаи се снимат отделни сцени, когато метеорологичните условия позволяват, актьорите са свободни и още един куп условия са налице за дадена сцена.

Така работи магията на киното, но дори и най-добрите холивудски режисьори допускат грешки в заснемането и монтажа на големите продукции. Те рядко могат да се забележат на пръв поглед, но ето някои от тях, които ние отбелязахме.

The Green Mile/ Зелената миля

Екзекуцията на един от най-обичаните холивудски герои разчувства милиони хора по цял свят, но всъщност тя не е възможна да се случи в реалния живот. Действието на филма се развива през 1935 г. в Луизиана САЩ, но електрическият стол се използва като форма на екзекуция в Щатите от 1941г.

Braveheart/ Смело сърце

Облеклата на главния герой във филма, чиято роля изпълнява Мел Гибсън, наподобяват шотландските поли килт. Проблемът тук е, че те са се появили около 18 век, а филмът пресъздава събития от края на 13 век.

Harry Potter and the Deathly Hallows/ Хари Потър и даровете на смъртта

В любимата на милиони хора по света поредица за Хари Потър се казва, че Хари има зелени очи, които е наследил от майка си. Даниъл Радклиф, който играе главната роля на Хари Потър в поредицата има зелени очи, но актрисата, която играе майка му като дете е с кафяви очи.

Вижте още гафове, подбрани от HiNews тук!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама