Наркотрафиканти зрелищно избягаха от съд в Тайланд

15:03, 05 ное 19 / Свят 25 1719 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима заподозрени за наркотици, между които и американец, си проправиха пътя навън от тайландския съд със стрелба и хладно оръжие си и избягаха с пикап. Тримата са все още на свобода, предаде БГНЕС.

Полицаи претърсват курортния град Патая, разположен на два часа югоизточно от Банкок. Избягалите са американец и съпругата му тайландка и заподозрян мъж от Тайланд. Двойката беше изправена пред обвинения за смъртно наказание за трафик на наркотици, въпреки че присъдите рядко се изпълняват.

Властите са се свързали с техните роднини в опит на бегълците да бъде предадено послание да се предадат, за да бъде избегнато насилие.

По неясен засега начин третият беглец – тайландец, се сдобил с пистолет и нож, които използвал за атака срещу полицай, след което тримата избягали.

Тайланд е едновременно и производител, и център за разпространение на дрога. Огромна част от дрогата в региона се произвежда в Златния тригълник, граничен район, където се срещат границите на Мианмар, Тайланд и Лаос.

Но властите често залават трафиканти на тайландските летища. Тайландската полиция съобщи, че във вторник е било заловено поредното „муле“ – кенийка, която била погълнала пакети, съдържащи 1,2 кокаин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама