Деинституционализацията на грижата за деца - тема на форум в София

07:30, 06 ное 19 / Политика 25 1680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 250 представители на университети, институции и неправителствени организации от Европа, Австралия, Централна Азия и САЩ ще се включат в международна конференция на тема „Деинституционализация на грижата за деца: Как инвестираме в промяната?”.

Форумът започва на 6 ноември и ще продължи до петък в две от залите на НДК. Международната конференция ще бъде открита от вицепремиера Томислав Дончев. В откриването ще участва и омбудсманът Диана Ковачева. 

Участниците в конференцията ще обсъдят научни данни и натрупан опит, както и добрите практики и предизвикателства в областта на деинституционализацията.

Сред участниците са представители на Европейската комисия, Министерството на труда и социалната политика и други национални институции, международни и местни неправителствени организации, доставчици на социални услуги и специалисти в областта на политиките за деца. Съорганизатори на международната конференция са Министерството на труда и социалната политика, Ноу-хау центърът за алтернативни грижи за деца към Нов български университет, УНИЦЕФ България, SOS Детски селища, фондация „Лумос“, фондация „Сийдър“ и „Надежда и домове за децата – клон България“ и Eurochild.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама