„Атака“ иска отмяна на Закона за социалните услуги

10:41, 06 ное 19 / Политика 25 2355 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Внасяме закон за отмяна на Закона за социалните услуги. Това обяви депутатът и зам.-председател на „Атака“ Десислав Чуколов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

„Потърсете отговорност от тези, които са го написали и предложили на Министерски съвет и на Народното Събрание, а именно представителя на ВМРО в социалното министерство Султанка Петрова. Не използвайте клишето, че между „Атака“ и ВМРО има неприязън - не е това“, посочи той.

От „Атака“ обърнаха внимание, че законът променя други 29 закона. Те обявиха, че имат информация, че в близките дни ще има митинги в много градове.

Вносителите са водени от интереси, обслужващи частни фирми и НПО-та“, обяви Десислав Чуколов. По думите му с приемането на закона извеждането на дете може да става само по сигнал, дори и анонимен. Децата могат да бъдат взети от всяко едно семейство за 24 часа, без съдебно решение и заповед.

„По сигнал социален работник ще може да влиза в дома ни без съдебна заповед и да състави социален доклад с огромно количество лична информация, както и да претърсва дома ни- какво има в хладилника, в шкафовете“, коментира Чуколов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама