Творбите на Леонардо да Винчи оживяват чрез музиката на италианеца Martux_m

20:00, 06 ное 19 / Култура 25 2157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В концерт под наслов “Leonardo Reloaded”, съчетаващ електронна музика и рисунки на гениалния Леонардо да Винчи, италианският музикант Martux_m ще даде нов живот на творбите на великия учен и изобретател. Това ще стане в театър "Азарян" на 17 ноември от 18:00 ч.

Непосредствено преди концерта публиката ще бъде посрещната от изложба, разположена във фоайето на театъра. Тя ще представи рисунки от различни периоди от творчеството на Леонардо.

Няма област от човешкото познание, която Леонардо да не е изследвал в най-висшата ѝ степен. В съвременния свят, в който се съчетават едновременно звук, изображение и анимация, да Винчи ни напомня за противопоставянето между идентичността и различието, между изкуството и науката.

Безспорно богатото творчество на художника оставя следи и днес. Вдъхновени от това, Martux_m и група Vjit ще очертаят връзката между миналото и настоящето. Италианските музиканти ще представят в оригинален вид творби на Леонардо, подчертавайки модерния и съвременен поглед на световния гений. Видеопроектите на група Vjit преобразяват действителността в един абстрактен и илюзорен свят, разкривайки дълбоката връзка между вътрешното движение на природата и невидимото движение на звука.

Martux_m е един от първите музиканти в Италия, занимаващи се с електронна музика. През годините той е издал над 20 албума в колаборация с изпълнители като Markus Stockhausen, Arto Lindsay, Eivind Aarset и мн. др. Изнасял е свои концерти на големи международни фестивали като Biennale Musica di Venezia, Sonar (ES), Mutec (CND), Roma Europa (IT) и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама