Пилот предизвика паника на летище „Схипхол” в Амстердам

21:35, 06 ное 19 / Свят 25 1289 Topnovini
1

Пилот предизвика извънредна ситуация на летище „Схипхол” в Амстердам, след като натиснал по невнимание паник бутона на борда на самолет, съобщава Нова телевизия. 

На място веднага пристигнали специализиран отряд и два медицински хеликоптера. Свидетели пък съобщаваха, че на летището пристигат много линейки с включени сирени.

Първоначално говорител на полицията отказваше да съобщи за какво точно става въпрос. Холандски медии обаче съобщаваха за опит за отвличане на самолет.

На пътниците от няколко кацащи самолета не им е било позволено да влязат в ръкавите, а са били вкарани в летището по друг път.

По непотвърдена информация самолетът е „AirEuropa” и е трябвало да отлети за Мадрид. Докато пътниците се качвали, капитанът е натиснал паник бутона за отвличане. В този момент са се били качили 27 пътници. Не е ясно дали става въпрос за терористичен мотив.

Министърът на правосъдието и сигурността на Холандия е напуснал парламентарна сесия, а премиерът Марк Рюте е прекъснал дебат за образованието заради ситуацията на летището.

Малко по-късно холандската полиция съобщи, че пътниците и екипажът са свалени и са в безопасност.

''Схипхол'' е едно от най-натоварените летища в Европа, като обслужва около 70 милиона пътници годишно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани