Дани Каназирева: С избирането на Здравко Димитров напрежението в Пловдив спадна

08:56, 07 ное 19 / Политика 25 2256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сериозно напрежение е имало в Пловдив в последно време, което обаче спаднало след избирането на Здравко Димитров – кандидатът на ГЕРБ, за кмет.

Това каза по bTV Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив”, която е новият областен управител на града. Досега поста заемаше именно Димитров, а назначаването на Каназирева предизвика смесени реакции, някои от които откровено възмущение.

Причината – по време на предизборната кампания Каназирева твърдеше, че е опозиция на статуквото и отправи критики към управляващите, включително и за това, че ГЕРБ има огромно политическо влияние чрез общинските си съветници и чрез районните кметове.

Акцент: Изненади под тепетата

Каназирева отказа да отговори конкретно кой я е предложил за поста – дали самият Здравко Димитров или предложението е дошло от по-високо.

„Единственият разговор, който имах с г-н Димитров, беше във вторник, малко преди това решение. Разговаряли сме за града, за приоритетите, които си поставяме и за това, което трябва да се работи в Пловдив и региона. (…) Считам, че в Пловдив наистина има усещане за промяна и очакване на такава. И хората, които са ни подкрепяли, приемат това като знак за отваряне на управлението и най-после да има спокойствие и да спадне напрежението в града”, коментира тя.

 

На критиките на „Демократична България”, които определиха назначаването ѝ като недопустимо, Каназирева отговори, че имат къса памет.

 

„ДСБ във формат „Реформаторски блок” издигна Здравко Димитров на миналите избори. Десните винаги са били в управлението на Пловдив. Два мандата имаха председател на общински съвет и безропотно и мълчаливо подкрепяха всяко едно решение на бившия вече кмет Иван Тотев. (…) Аз винаги съм подкрепяла десните партии. Там проблемът е с твърде голямото его и самоувереност и никога възможността да отстъпят в името на това да се случи нещо добро”.

Със заемането на новия пост Каназирева прави своебразно завръщане в редиците на ГЕРБ, след като през 2010 г. бившият втори в партията – Цветан Цветанов, я изключи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама