Бойко Борисов към Жан Аселборн: България предлага добри възможности за стратегически инвестиции

09:15, 07 ное 19 / Политика 25 2154 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разговарях с министъра на външните работи на Великото херцогство Люксембург Жан Аселборн, с когото изразихме желание за активизиране на политическия диалог на всички нива по въпроси от общ интерес за двете страни.

Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". На срещата присъства и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. В рамките на посещението си у нас Аселборн ще се срещне и с президента Румен Радев. 

"България предлага добри възможности за стратегически инвестиции в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите, аутсоурсинга, информационните технологии, както и във високопроизводителни сектори на икономиката, в технологични и индустриални паркове, в иновации", сподели още премиерът.

По отношение на сигурността в ЕС Борисов отбеляза, че България винаги е настоявала за общ механизъм на ЕС за управление на миграцията като се спазва справедлив баланс между отговорност и солидарност. "За целта е необходимо да продължи целенасоченото сътрудничество на Съюза с трети страни, да се надграждат съществуващи партньорства, което ще даде адекватните решения за справяне с предизвикателствата пред Европа и света", заключи Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама