Борисов към кметове си: Трябва да сте добри и честни, видиш ли хартийка - ще се наведеш да я вземеш

13:40, 07 ное 19 25 2904 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Лидерът на ГЕРБ събра на работна среща новоизбраните общински и районни кметове, както и областните и районни координатори. 

Той поздрави българските мюсюлмани, които са подкрепили ГЕРБ в смесените райони и благодари на своя партньор СДС. „Принципите и синият цвят ни задължават да бъдем заедно“, заяви Борисов и отново обърна внимание на „Демократична България“, която по думите му е дясна по убеждения, но не са се замислили да подкрепят Мая Манолова на балотажа в София. „Да подкрепиш опонента си – да защитаваш Орешарски, дотам ли паднахте, колеги“, попита Борисов.

„Аз като се почувствам виновен за нещо, подавам оставка и ако не ме върне народът, си стоя у нас. Защо ги дразни това, че ние сме евроатлантическа партия – съюз“, отново попита Борисов.  

Според него има реални причини за загубите на ГЕРБ на места. Днес обаче лидерът отказа да критикува своя актив, защото опонентите им са се възползвали от ситуацията. Вместо това той им даде напътствия. „Не само, че трябва да сте много добри, честни и прозрачни. Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш, като видиш нещо паднало ще го вдигнеш. Хората трябва да видят, че вие милеете за тях и общината. Има опасна шахта, докато дойде фирмата, ти застани до нея. Хората дават доверие и ние можем да казваме качихме бройката на кметовете, но трябва да вдигаме качеството“, коментира той.

Борисов: Няма градска десница, а деца и внуци на червената номенклатура

„Днес разбрах, че г-жа Нинова е казала, че е имало репресирани хора след изборите в Благоевград и Пазарджик. Моля я да ми ги прати тези хора, ако се окаже, че е вярно, аз лично ще им се извиня и този който си го е позволил, ако не е поредна манипулация, просто ще види реакцията“, каза Борисов относно твърдението на БСП за натиск от страна на управляващите.

БСП: Репресиите на властта продължават и след изборите

По-рано днес в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че репресиите на властта продължават и след изборите. Тя заяви, че за няколко дни застъпници в Благоевград и Пазарджик са получавали заплахи за уволнение, а общински съветник на БСП е получил заповед за проверка на фирма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама