Диана Ковачева се среща с балканските омбудсмани в Ниш

07:40, 08 ное 19 / Общество 25 946 Topnovini
1

Доц. Диана Ковачева ще участва в среща на балканските омбудсмани, организирана от сръбския защитник на гражданите Зоран Пашалич в Ниш.

В рамките на международната конференция: „Укрепване на капацитета на институцията и увеличаване на достъпността на омбудсмана за всички граждани“ българският омбудсман ще представи работата на българската институция, а Зоран Пашалич ще отчете резултатите от проект за повишаване достъпността до гражданите, живеещи в отдалечени сръбски общини.

Омбудсманът с препоръка заради замърсяването на околната среда от минна дейност в Босилеград

Двамата омбудсмани изслушваха проблемите на български и сръбски граждани в обща приемна в Сърбия в градовете Димитровград /Цариброд/ и Босилеград.

Институцията на сръбския защитник ще представи пред балканските омбудсмани и състоянието на малцинствата в Сърбия, както и наблюдението си върху дейностите за борба с трафика на хора.

Омбусманът се запозна с проблемите на българите в Босилеград

В последния панел на форума ще се дискутира укрепването на капацитета на омбудсманите в съответствие с Парижките принципи и принципите на Венецианската комисия – независимост, безпристрастност, прозрачност, плурализъм и максимално широк мандат при защита правата на човека.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани