Мая Манолова заведе дело срещу Бойко Борисов за 15 000 лева

15:35, 07 ное 19 25 3368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мая Манолова заведе дело срещу премиера Бойко Борисов. В исковата молба до Софийския районен съд независимият кандидат за кмет на София претендира за обезщетение от 15 000 лева за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.

Мая Манолова: Ще дам Бойко Борисов на съд

Поводът за завеждането на иска е интервюто на премиера в сутрешния блок на bTV, излъчено два дни преди балотажа на местните избори. Според Манолова в медийната си изява "Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили".

В иска си тя посочва, че в столичния квартал "Воляук" няма ромска общност и лидери, за каквито премиерът говори. Независимият кандидат за кмет на София посочва още, че не поддържа връзка с "Братя Галеви", които са "в неизвестност за мен, за полицията и за българските граждани от датата на постановяване на присъдата им, благодарение на бездействието на изпълнителната власт, оглавявана от г-н Борисов".

Исковата молба на Мая Манолова срещу Бойко Борисов е готова

"Засегнато е доброто ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил личния си живот в служба на обществото и хората. Клеветническите твърдения на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и страдания, разрушавайки градения ми с десетилетия авторитет на гражданин и общественик. Нанесоха ми и непоправима с пари щета като политик и юрист", посочва Манолова.

В случай че спечели делото срещу премиера Борисов и ѝ бъде присъдено обезщетението, Манолова възнамерява да дари парите за построяването на детска площадка във "Волуяк".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама