Ново дело за цената на билета в София

07:30, 08 ное 19 25 1817 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Административен съд София-град ще се проведе поредно заседание по делото за цената на билета за пътуване с обществен транспорт в столицата.

От Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт, заедно с други граждани, граждански организации и общински съветници, продължават битката повече от 3 години.

От инициативата припомнят позицията си, че в настоящата ситуация, каквато и цена да бъде заложена, тя не отговаря на европейските регламенти за обществените транспортни услуги и пазарните принципи и е изцяло политически определена.

„От тази гледна точка нито електронната система, нито почасовият билет, които се прокрадват в пространството, биха променили липсата на елементарно разбиране за приходи, разходи на транспортни оператори, задължение за обществена услуга и др. ЦГМ се е превърнал в община в общината, начинът му на функциониране води изключително тежки последици за качеството на обществения транспорт в София, който бележи почти непрекъснат спад в последните 18 години”, заявяват от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт.

Според тях всяка една реформа, която се прави в дружеството от тук нататък, трябва да е насочена на първо място - към повишаване на броя пътуващи с обществен транспорт в София, респективно драстично намаляване на замърсяването на въздуха, шума и задръстванията.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама