13 министри ще участват в петъчния парламентарен контрол

07:10, 08 ное 19 / Политика 25 2254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

13 министри ще участват в традиционния за петък парламентарен контрол.

В разгара на протестите на медиците от Александровска болница, които искат нормални условия на труд и спешен ремонт на базата, и на фона на обсъжданията по парите за здраве за догодина, здравният министър Кирил Ананиев ще дава отговор в парламента за Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Киро Попов" в Карлово.

Министърът ще даде отговор на въпрос относно трансплантацията на бял дроб. Преди броени дни от болница „Лозенец” дойде новината, че у нас е извършена първата белодробна трансплантация. Екипът осъществил трансплантацията е ръководен от д-р Игор Тодораке от университетската болница в Хановер и проф. д-р Любомир Спасов.

Рецепиент е 70-годишен мъж с крайна степен на белодробна недостатъчност поради белодробна фиброза. В момента пациентът се намира в реанимация.

Пред народните представители министър Николина Ангелкова ще отговори на въпроси относно обявения фалит на британския туроператор "Томас Кук" и как българската икономика ще минимизира загубите от краха на туроператора.

В парламентарния контрол ще участват още министърът на културата Боил Банов, на икономиката Емил Караниколов, на транспорта Росен Желязков, на околната среда Нено Димов, на социалната политика Бисер Петков, на вътрешните работи Младен Маринов, на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова.

На питания и въпроси ще отговарят и двамата вицепремиери - Красимир Каракачанов и Марияна Николова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама