Кубрат Пулев преди мача: Знам кой съм - един от най-добрите

09:50, 08 ное 19 / Спорт 25 2189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С увереност, но напълно концентриран и с огромно желание за победа - така Кубрат Пулев ще се качи на ринга за 29-и път в професионалната си кариера в ранните часове на неделя (10-ти ноември). Негов опонент ще бъде опитният Райдъл Букър, който наскоро излезе от затвора след 12 години зад решетките, съобщи bTV.

Залогът в 10-рундовия мач на гала вечерта във Фреско, Калифорния, е голям - статутът на официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория. В момента титлата е притежание на Анди Руис, който ще се изправи в реванш срещу Антъни Джошуа през декември 2019 г.

"Това е бокс, няма нищо сигурно, но аз съм тук, за да се бия и да победя. Подготвен съм добре, вярвам в себе си, знам кой съм. Един от най-добрите съм в тежка категория. Противникът ми е силен, но мисля, че аз съм по-добър и ще победя. За мен това е един мач, с който ще натрупам повече опит. Ще ми се отрази добре. Трябва да съм на ринга, докато чакам реванша между Джошуа и Руис. Но сега съм концентриран върху предстоящия мач, защото опонентът ми е сериозен", каза Пулев преди срещата.

В професионалния си актив българският боксьор има 27 победи и 1 загуба – от Владимир Кличко в мача за световната титла през ноември 2014 г. в Хамбург. Букър също има 28 професионални битки, 26 успеха и 2 поражения. След дългите години в затвора той се завърна на ринга с 3 мача през 2018 г. (3 победи) и 2 през 2019 г. (победа и загуба).

"Всички знаят моята история. Бях в затвора 12 години, през последните две съм доста активен. Този мач дойде в перфектното време, защото работих с Усик, когато се появи възможността, след това с Дионтей Уайлдър. Не се оставям без работа, помагам на най-добрите. Сега работя и с Антъни Джошуа. Говорим си, аз уча от него, той учи от мен. В бокса съм от 31 години и ще разчитам на своя опит", заяви противникът на Кобрата.

"Не мога да кажа какво точно ще ми е нужно за победа, защото всеки си има свои собствен талант. Той не се е бил с толкова лек боксьор. Бърз съм, подвижен съм. Знам, че има загуба от Кличко. Кличко ми е за пример, както и на треньора ми, но той няма този атлетизъм. Ще оставя талантът ми да говори вместо мен. Благодаря на отбора ми, на всички, които ме подкрепят. Те са запознати с моята история, с тези 12 години. Няма значение какви са предизвикателствата, ако работиш здраво, може да постигнеш всичко", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама