Протестиращи влачиха кметица за косата в Боливия, след това й я отрязаха

10:24, 08 ное 19 / Свят 25 2301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметицата на малко боливийско градче беше влачена по улиците, боядисана с червена боя по време на жестоки протести срещу президента на страната.

Патрисиа Арсе Гусман от Социалистическото движене е била насила изведена от кабинета си в град Винто и принудена да ходи боса по улиците, предава БГНЕС.

Арсе Гусман съобщава, че протестиращите са я пребили, отрязали косата й и хвърлили върху нея червена боя. Тя е била обвинена, че се е опитала да прекрати блокадата, която привърженици на президента бяха поставили в града.

След няколко часа жената е била предадена в полицията, откъдето е откарана в местен здравен център.

Винто, в провинция Кочабамба в централна Боливия, стана сцена на протести, подобно на много други боливийски градове след президентските избори на 20 октомври.

Досегашният държавен глава Ево Моралес се обяви за победител, но партията му беше обвинена в изборни манипулации. Лидерът на левицата също отказа да приеме резултатите от референдума през 2016 г., който би ограничил броя на мандатите на президента. След решение на Върховния избирателен съд в страната, на Моралес беше разрешено да се кандидатира за четвърти мандат.

При протестите загинаха убити трима души, а около 90 души бяха ранени.

ООН призова за "диалог и мир", като нейният офис в страната добави: "Нищо не оправдава сблъсъците между боливийци, а смъртта на граждани е немислима".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама