Пожар в имот на общински съветник от БСП, МВР разследва 

13:35, 08 ное 19 / Политика 25 1861 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Тази нощ в Борован е запален недвижим имот на общински съветник от БСП след продължителни заплахи да не присъства на днешната сесия, на която се избира председател на Общинския съвет. Това обяви депутатът от левицата Иван Иванов пред журналисти в парламента, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. „Бил е заплашван или да не присъства на сесията, или да гласува за определен кандидат. След което е последвал палежът“, заяви той.

„Няма да казваме името на общинския съветник, да го каже министърът на вътрешните работи“, посочи Иванов. „Впрегнат е целият репресивен държавен апарат, включително и криминалният контингент, за да се мачкат всички неудобни на властта“, коментира депутатът.

От левицата засегнаха въпроса и в пленарна зала. Георги Свиленски попита: "В цялата държава предстои да се сформират общински съвети. Така ли ГЕРБ ще упражнява терор върху общинските съвети за избори на председател, който на тях им е удобен? МВР отново ли ще продължи безучастно да гледа, да толерира и да следи само когато е угодно на ГЕРБ?“.

Вътрешният министър Младен Маринов му отговори: "През нощта в Борован е запалена входната врата на гараж на гражданин от града. Пожарът не е успял да унищожи вратата. Не се е разгорял, не е унищожено МПС“. Полицията във Враца прави оглед на местопроизшествието, изземва веществени доказателсва и работи с евентуално заподозрени лица. 

Маринов посочи, че през кампанията има няколко такива посегателства, включително и на кандидати за кмет от ГЕРБ и ВМРО. "Не искам МВР да бъде вкарвано в политически дебати. Ние сме обективни, всеки такъв акт го разследваме спрямо правомощията си", подчерта той. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама