Китайският държавен глава пристига в Гърция

07:45, 10 ное 19 / Свят 25 1875 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По покана на гръцкия президент Прокопис Павлопулос от 10 до 12 ноември в Гърция на посещение ще бъде китайският държавен глава Си Цзинпин.

Си ще пристигне в Атина в неделя по обяд, а срещите започват в понеделник. Освен разговори с политици, китайският президент ще посети централата на китайската компания на пристанище Пирея, както и Акропола, предаде БГНЕС.

През седмицата Си Цзинпин се срещна с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в Шанхай на международно изложение. По време на "топлата" среща Мицотакис заяви, че е избрал да посети Китай след само четири месеца на поста и да ръководи делегация от гръцки бизнесмени, за да присъства на международното импортно изложение ЕКСПО 2019, за да подчертае приоритета, даден от неговото правителство на привличането на инвестиции и да изпрати посланието, че Гърция отново е на финансовата карта.

От своя страна Си Цзинпин заяви, че разширяването на гръцко-китайското сътрудничество може да доведе до „печеливша“ и за двете страни ситуация. Двамата лидери са обсъдили въпроси, засягащи гръцките селскостопански стоки и по-нататъшното сътрудничество в областта на енергетиката, транспорта, телекомуникациите, туризма и възможността, по думите на Си, „Гърция да стане център на логистиката“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама