„Демократична България“: Подминаваме инсинуациите на ГЕРБ с погнуса и пренебрежение

16:00, 08 ное 19 / Политика 25 2952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На Националната работна среща на ГЕРБ, на която партията анализира изборните си резултати, лидерът Бойко Борисов направи коментар за „Демократична България“. Той каза: „Много съм огорчен от така наречената градска десница – „Демократична България“. Трябва да спрем да ги наричаме десница, те са деца и внуци на червената номенклатура“.

От „Демократична България“ заявиха, че свързването им с бившата комунистическа номенклатура е обикновен и примитивен политически цинизъм. Те коментираха, че ГЕРБ за пореден път е включила в листите си значителен брой агенти и доносници на комунистическата ДС. А в ръководството й са членове на бившата БКП, като самия Борисов, Нунев, Стоянова и дори новоизбрания кмет на София.

Отминаваме тези инсинуации с погнусата и пренебрежението, които единствено заслужават. С недоумение приемаме опитите за внушения, че сме леви и „деца на бивши комунисти” и от президента на ГЕРБ – Плевнелиев, чийто баща е бил секретар на ОК на БКП в Благоевград, а самият Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар“, категорични са от „Демократична България“.

От партията посочват, че не са подкрепили никой от стигналите до балотажа в София, защото не предлагат необходимите промени.

„Демократична България“ призовава прокуратурата да разследва изказванията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама