Борисов пристига за откриването на отсечката Ниш – Димитровград с хеликоптер

12:40, 09 ное 19 / Свят 25 2638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сърбия завърши строежа на източния лъч на европейския Коридор 10. Официалното откриване ще е днес, а на него е поканен и българският премиер Бойко Борисов, който по-рано днес сподели видео от пътуването си с хеликоптер до там.

И последният участък на магистралата от сръбския град Ниш до българската граница е готов. Така пътуването от Калотина до Белград ще става само по магистрала. Вече няма да се ползва старият двулентов път със серия от 12 тесни тунела. За пътуване по новата магистрала ще се плаща, но до 1 декември пътуването е гратис.

Строителството на магистралата започна през 2010 г., цената е близо 500 млн. евро.

"Пътувам за Сърбия, където по покана на президента Вучич ще участвам в церемонията по откриване на магистралата от българската граница до Ниш", сподели министър-председателят Бойко Борисов. 

"Това е нашият участък на строящата се АМ „Европа“, която е част от трансевропейския коридор номер 10, свързващ Лондон с Истанбул. Тя включва три участъка с обща дължина 48 км – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман, от Драгоман до Сливница и от Сливница до Северната скоростна тангента на София. В момента се работи с бързи темпове в 17-километровия участък от Драгоман до Сливница, който трябва да е готов през 2021 г.", написа премиерът. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама