АЕЦ „Козлодуй” посрещна стотици хора в деня на отворени врати

16:43, 09 ное 19 25 2087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Атомната централа посрещна 522 посетители в деня на отворени врати
 Атомната централа посрещна 522 посетители в деня на отворени врати
Атомната централа посрещна 522 посетители в деня на отворени врати

Денят на отворени врати на 9 ноември доведе в АЕЦ „Козлодуй” 522 посетители.

Хора от цяла България имаха възможност лично да разгледат атомната централа. И този път имаше чуждестранни граждани – от Сърбия, Словакия, Русия, съобщават от атомната централа, цитирани от БГНЕС.

АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за посетители

За всички тях бяха организирани посещения на командните и машинните зали на пети и шести блок. Експерти от централата подробно разказваха как се осъществява производственият процес и по какъв начин е осигурена безопасната експлоатация на ядрените мощности.

В Информационния център бяха прожектирани документални филми за създаването и развитието на първата на Балканите атомна централа, която през тази година отбеляза своята 45-годишнина.

В реално време бяха извършвани прецизни измервания на параметрите на околната среда от мобилната лаборатория за радиоекологичен мониторинг. Атрактивни за всички бяха и демонстрациите на пожарникарите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – АЕЦ „Козлодуй”.

През 2019 г. по време на двете издания на инициативата общо 1051 души се убедиха, че АЕЦ „Козлодуй” е отворена за всеки, който проявява интерес към това, как работи атомната централа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама