Караниколов: Икономическите показатели на България се завишиха в последните няколко месеца

13:50, 10 ное 19 / Политика 25 1238 Topnovini
1

„Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година”, това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНР.

„Чисто икономическите показатели за тази година ни дават спокойствие, че бюджетът ще е изпълним и за следващата година. Една реформа не може да се случи с едни пари и с един бюджет'', категоричен беше той. 

Горанов: Бюджет 2020 е добре балансиран

''Когато говорим за реформи, трябва ясно да си отговорим на един въпрос – е ли само държавата и държавните институции тези, които трябва да искат реформи. Когато започнем определени реформи в сектори, много често част от обществото не е съгласно с тези реформи“, каза Караниколов.

„Считам, че в бюджета има реформи, има завишение и в приходната, и в разходната част, а и съм сигурен, че ние сме готови да посрещнем това забавяне в икономиката, което се наблюдава в последните няколко месеца“, продължи министърът.

„Към момента не можем да говорим за криза”, категоричен е Емил Караниколов. По думите му България може да отговори на всякакви забавяния в икономиката. „Наистина имаме балансиран, но работещ бюджет”, добави категорично той.

„Кризата няма да тръгне от България”, подчерта още икономическият министър. По думите му в момента несигурността и забавянето идва в голяма степен от геополитическите отношения между глобалните сили, както и от Brexit.

Караниколов: Замръзване на доходите няма да има, докато няма криза

„Икономическите показатели на България се завишиха в последните няколко месеца, българската икономика работи стабилно, но ние сме част от нещо голямо. При криза основното нещо, което първо ще забележим, което в момента в България не се случва, е да започнат съкращения, т.е. хората да излязат от работа и да се възползват от социалните процедури. Тук имаме буфер. Другото, което държавата трябва да осигури, за да налее свежи пари в икономиката, е примерно пари за инфраструктурни проекти“, коментира Емил Караниколов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани