Българска книга полита в Космоса

16:00, 10 ное 19 25 2818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българска книга полита в Космоса. Тя ще бъде изстреляна с ракета от Нова Зеландия на 25 ноември, съобщава Нова телевизия. 

"Идеята на книгата е, че искам да покажа на хората, че всеки един човек може да се включи в  космическото развитие на човечеството. Тя ще лети след две седмици, като флашката ще бъде прикачена към платформа, която ще освобождава спътници, защото спътникът не е готов и затова се налагат тези два старта. Следващият път ще бъде през април 2020-та на борда "Дискавъри". 

Това каза авторът на книгата, избрана да полети в Космоса Светослав Александров - "Аз, виртуалният астронавт". Той обясни, че книгата не е на хартиен носител, а е записана на чип. 

Мартин Кейниг: Избрах песента на Валя Балканска да лети в Космоса заради качество, а не заради „връзки”

"Корицата в хартиено копие вече летя през май месец на височина 32 км. Това е доста над това, на което летят самолетите - т.нар."близко космическо пространство". То ще става все по-достъпно за хората вбъдеще да си изпращат свои предмети", каза още Александров.

По думите му книгата ще се издигне на височина около 400-500 км. "Това ще бъде около земна орбита и е много по-голяма височина от първата, която постигнахме с височинен балон на 30 км.На 25 ноември отиваме в орбита", заяви авторът на книгата "Аз, виртуалният астронавт".

Според него много хора са откривали комети на базата на една мисия, наречена "Сохо". "За такива случаи съм разказал в своята книга. Много хора пък не си дават сметка, че снимките от повърхността на Марс, се публикуват от марсоходите в реално време в сайтове на НАСА. Идеята за пращане на предмети в Космоса е символична", заяви той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама