Манолова: Предстои да видим има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

15:57, 11 ное 19 / ИЗБОРИ 2019 25 3967 Topnovini
1
2
3

Пускаме жалба за касиране на изборите в София. Прилагаме 14 класьора с доказателства за нарушения на изборния процес. Това обяви Мая Манолова, която беше кандидат за кмет на столицата, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Тя е подредила нарушенията в 4 групи: в избирателните списъци; в секционните изборни протоколи; в бюлетините и в организацията на изборния процес.

„100 хил. избиратели е разликата между списъците в първия и втория тур. Повече от 60% са подправените протоколи- има разминавания между протоколите, издадени от СИК и качените на сайта на ЦИК, това са над 900 секции“, изтъкна Манолова. Тя апелира, че многобройни са нарушенията с контролиран вот, с купуване и продаване на гласове. „Има множество нарушения при приемането на протоколите в зала „Арена Армеец“. Пликовете бяха отваряни от служители на Столична община. В нарушения на правилата там не бяха допуснати застъпници“, допълни Мая Манолова.

"На втория тур на изборите има близо 7 хил. недействителни бюлетини. На първия тур на кандидат за кмет се падат по 500 недействителни бюлетини, на втория вече са 3500", обяви тя. "Протоколите в секциите с преобладаващо ромско население са изрядни и чисти. Там практически няма недействителни бюлетини. Това потвърждава информацията ни, че в тези секции е гласувано с предварително подготвени и попълнени бюлетини", коментира Манолова. 

Подаваме жалбата не за да пречим на работата на Столична община, а заради справедливостта. Заради огромната манипулация и злоупотреба с гласовете на столичани. Не става дума за моя избор, а за гласовете на десетки, стотици български граждани“, подчерта тя. „Настояваме да бъдат разобличени всички манипулации и фалшификации на изборния процес. Дали има кой да накаже изборната машина на ГЕРБ, предстои да видим“, каза още Мая Манолова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани