Партия "Brexit" няма да се бори за местата на Консерваторите

18:30, 11 ное 19 / Свят 25 1756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Партия „Brexit” обяви, че няма да се бори за 317-те депутатски места на Консерваторите на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Решението беше взето от лидера на евроскептичната формация Найджъл Фараж. Като мотив той изтъкна, че евентуално заставане срещу Торитата би увеличило шансовете за втори референдум за отцепване на Великобритания от ЕС, съобщава Би Би Си.

Преди всичко „Brexit” ще опонира на всички останали партии и ще се фокусира върху отнемането на места от Лейбъристите, водени от Джереми Корбин.

В Хартълпул Фараж заяви, че британският премиер Борис Джонсън е показал скорошна промяна спрямо позицията си около Brexit. Той цитира обещания на Джонсън, свързани с преходния период и разклонения с европейските правила след Brexit.

Фараж регистрира партия "Brexit"

Джонсън приветства решението на Фараж. Той беше категоричен, че единственият начин Brexit да настъпи е като се гласува за Консервативната партия.

Джеймс Клевърли заяви, че все още има опасност партия „Brexit” да раздели депутатските места и да доведе до избирането на представители, които да „стресират процеса около развода с ЕС”.

Лейбъристите призоваха да се отхвърли този модел „по образец на Маргарет Тачър от 80-те години на XX в.” и изтъкнаха, че решението на Фараж ще доведе до „дивашки” атаки срещу работническата класа. Либералдемократите считат, че след тази проява Консервативната партия и „Brexit” са едно и също нещо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама