Фандъкова: Бъдещето на София е по-важно от политическия рейтинг

11:21, 12 ное 19 25 2358 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Бъдещето на София е по-важно от всеки политически рейтинг. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на първото заседание на СОС, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. "Днес подписваме клетвения иск и нашата първа отговорност е към хората. Решенията, които ще взимаме са решения на града“, посочи тя.

„Минахме през тежка кампания, в която се казаха и истини и лъжи. Едно обещание ни убеждаваше – промяна за града и развитието на София. Промяната не е в хората и обещанието, а в решенията. Моята врата винаги ще бъде отворена за разговори, идеи и решения. Няма да приема популизъм и опити да се използва градът, за да се изпълняват партийни задачи“, отбеляза още Фандъкова. Тя заяви, че ще разчита на всеки един от общинските съветници и добави, че бъдещето на града е по-важно от който и да е политически рейтинг.

Столичните общински съветници полагат клетва

До месец тя ще предложи на Общинския съвет структурни промени в работата на общината, които да доведат до по-голяма бързина, повече контрол и публичност. Тя предлага и нови ресори – строителство, дигитализация, инвестиции и транспорт. "Това са големите мотори на промяната. Ще използвам и опита и силата, които имам, за да гарантирам проектите на София. Аз ви предлагам да бъдем част от промяната в името на София", добави тя. 

Фандъкова очаква новият общински съвет да се структурира бързо и да започне работа, защото столицата няма време за партийни боричкания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама