МВнР: Не пътувайте до Израел

11:48, 12 ное 19 25 4618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради усложнената обстановка от външно министерство препоръчват да не пътуваме до Израел. Българите, които вече са там, трябва да имат предвид, че изключително непрепоръчителни са посещенията на места на Западния бряг и Източен Ерусалим, в близост до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения.

Израел нанесе въздушна атака в Ивицата Газа

Туристите, които пристигнат в Израел, да се поинтересуват за наличието на бомбоубежища в района. В случай на задействани звукови сирени за въздушно нападение (ракетна атака), да се отправят по най – краткия път до бомбоубежище и да чакат спиране на сигнала за опасност. Ако няма укритие или не може да се стигне до него навреме, да се прикрият до най – близката стена или преграда, което би могло да ги предпази от потенциален взрив или осколки от шрапнели. Да се спазват инструкциите, давани в такива случаи от органите на обществения ред и/или на военни части.

Във връзка с усложнената обстановка посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама