51 деца са ранени при химическа атака в детската градина в Китай

12:20, 12 ное 19 / Свят 25 2045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 50 души, предимно деца, бяха ранени от мъж, който нахлу в детска градина в югозападен Китай и ги напръска с разяждаща течност, съобщиха местните власти.

Заподозреният, 23-годишния Конг, влязъл в детската градина, като се покатерил по стената, преди да напръска жертвите с натриев хидроксид, съобщиха местните власти в град Каюан, провинция Юнан.

Атаката е извършена в понеделник в 15:35 ч. местно време, съобщиха властите в акаунта си в Туитър. Около 51 деца и трима учители са приети в болница за лечение, две с "тежки симптоми", съобщи АФП. Полицията арестува Конг по-малко от час след нападението.

"Тъй като родителите му се развели по време на детството му, липсата на семейна топлина довела до психологическо изкривяване", заявиха местните власти и добавиха, че работата и живота на нападателя също са незадоволителни.

Всичко това създало "песимистичен манталитет и мисли за отмъщение срещу обществото", казаха те.  Насилствените атаки, насочени към ученици, не са рядкост в Китай, който през последните няколко години не свидетел на смъртоносни инциденти - обикновено включващи ножове.

През април миналата година 28-годишен мъж уби девет ученици от средно училище, докато се връщали у дома при една от най-смъртоносните атаки с нож в страната през последните години. Убиецът, който заяви, че е бил тормозен, когато е посещавал училището в северната китайска провинция Шанси, е екзекутиран през септември миналата година.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама