Мечка уби две крави и кобила в Родопите

13:42, 12 ное 19 25 2678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем сигнала за нападение на мечки над селскостопанско имущество са подадени от началото на месеца в Смолянско, като при тях са убити домашни животни и унищожени десетки пчелни кошери.

При едно от нападенията са били убити две крави и кобила, като те са били нападнати в землище на смолянското село Момчиловци. Други четири от щетите са нанесени върху пчелини в териториалния обхват на „ДГС-Смилян“, в землищата на селата Могилица и Бориково, община Смолян, уточняват от Регионалната инспекция по околна среда и водите.

През октомври са регистрирани общо 16 нападения на мечки в РИОСВ-Смолян. Дивите зверове, които са защитени от закона, са вилнели в три девински села - Триград, Чуреково и Гьоврен, както и в маданското село Върбина, Гълъбово и Дрянка, общ. Баните, Неделино и смолянското село Виево, съобщи DarikNews.bg.

Служители на Групата за бързо реагиране към екоинспекцията са реагирали и на сигнали от Лъки и с. Песнопой, общ. Ардино. При проверките е установено, че 16 от щетите са нанесени от кафява мечка, а за една - в Лъки, комисията не може да потвърди, че щетата е нанесена от кафява мечка.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама