Арести в Германия на привърженици на "Ислямска държава", подготвяли атентати

15:30, 12 ное 19 / Свят 25 1966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германската полиция обискира три апартамента в западногерманския град Офенбах и арестува трима души по подозрение за подготовка на терористична атака с използване на експлозиви от името на групировката "Ислямска държава" (ИД), съобщиха от прокуратурата, предаде БТА.

В операцията по задържането участват 170 служители на реда.

Тримата задържани на възраст между 21 и 24 години са заподозряни в планиране на нападение в западната част на страната, използвайки експлозиви и огнестрелно оръжие.

Главният заподозрян е 24-годишен германски гражданин от македонски произход, който е възнамерявал да произведе експлозиви и се е опитал да купи оръжие по интернет. Двамата му съучастници са турски граждани. Заподозрените са се обявявали за привърженици на ИД.

Според разследващите тримата задържани са подготвяли терористична атака във Франкфурт с експлозиви и огнестрелно оръжие, като целта им е била да убият колкото се може повече хора.

При обиските са намерени достатъчен брой доказателства за подготвяното нападение. Според прокурора от Франкфурт Надя Нисен главният заподозрян вече си е набавил необходимите компоненти за направата на взривно устройство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама