Увеличават заплащането за нощен труд на полицаите

15:41, 12 ное 19 / Политика 25 2692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проектобюджетът на МВР за следващата година дава възможност заплащането на нощния труд на полицаите да бъде увеличено от 25 стотинки на 1 лев на час, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Ловеч, където откри реновираната сграда на Районното управление в града.

Десетки служители на МВР се събраха на протест за по-високо заплащане на нощния труд

По думите му, това е най-големият бюджет за държавно ведомство през последните години, но 90% от средствата отиват за заплати. С новия бюджет се гарантира 10% увеличение върху основната заплата на служителите на МВР.

Маринов: Имам подкрепата на премиера, за да увеличим заплащането на полицаите за нощен труд

"Нашата идея беше да вкараме полагането на извънреден труд в рамки, защото то също струва пари и голяма част от парите за персонал отиваха за извънреден труд, така че с това редуциране се надявам с преразпределение и от парите, които са отпуснати в новия бюджет, да успеем да повишим заплащането на нощния труд, да направим една стъпка, която на този етап да даде едно сравнително нормално заплащане на този труд. На този етап в рамките на 1 лв на час ще успеем да се справим, като пак казвам, продължаваме работа така, че той да получи едно адекватно заплащане", заяви Маринов, цитиран от БНТ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама