Жанин Анес взе властта в Боливия

09:40, 13 ное 19 / Свят 25 2672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият заместник-председател на Сената на Боливия, представителката на опозицията Жанин Анес обяви, че поема президентските функции през преходния период. Това стана, след като парламентът не събра кворум, за да избере приемник на подалия оставка държавен глава Ево Моралес.

От своя страна Ево Моралес нарече това "най-скучния и най-коварния преврат в историята". В Тwitter от изгнание в Мексико, където избяга след вълната от протести, които го накараха да подаде оставка на 10 ноември, Моралес нарече Анес „сенатор на десния монстър“ и заяви, че „се е обявила ... за временен президент без законодателен кворум, заобиколена от група съучастници", предаде БГНЕС.

Ево Mоралес избяга в Мексико

По думите на 52-годишната Анес, Конституцията й позволява временно да поеме президентския пост след оставката на Моралес, вицепрезидента и председателите на двете камари на парламента.

Тя беше утвърдена на поста от Конституционния съд. Сега, в 90-дневен срок, в страната трябва да се проведат нови избори.

Седем души загинаха в Боливия след насилието, избухнало при обявяването на Моралес за победител в президентските избори. САЩ предупредиха гражданите си да не пътуват до Боливия поради „граждански вълнения“ там.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Jamescal 04:42, 31 май 22

Статья о дезинфекции помещений в Москве

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама