Радан Кънев предупреди за поскъпване на самолетните билети: финансовият министър отговори

11:40, 13 ное 19 / Политика 25 2223 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Евродепутатът Радан Кънев предупреди, че „изненадващо и потайно“ финансовият министър Владислав Горанов е подписал от името на България документ, който призовава ЕК да предприеме действия за данъчно облагане на самолетните полети.

В парламента Владислав Горанов отговори, че решението България да се присъедини към декларацията е взето на ниво Министерски съвет. „Инициирана е от холандското правителство и в нея се констатира, че авиацията като бизнес в Европа и в световен мащаб генерира огромен обем от въглеродните емисии“, заяви той. Горанов уточни, че документът отправя апел да се направи анализ и да се предложи решение в посока ограничаване или облагане на дейността на авиационните оператори заради емисиите.

Според Горанов е твърде рано да се прави оценка ще се предложи ли такова решение, а ако се предложи трябва всички държави членки да се обединят около него, за да стане факт.

На въпрос ще се отрази ли това на цената на билетите е твърде рано да се дава отговор. До голяма степен би било спекулативно“, каза още финансовият министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама