Жертвите на пожарите в Австралия се увеличават

09:40, 14 ное 19 / Свят 25 1827 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тяло на мъж е открито в изгоряла гора в австралийския щат Нов Южен Уелс, с което жертвите на големите пожари в страната достигнаха четири, съобщава Евронюз.

Огънят досега е унищожил 10 милиона декара ниви, храсти и гори, като условията за допълнително разгаряне на пожарите са налице след 3 години суша, която експертите отдават на промените в климата.

Горските пожари в Австралия унищожили част от имот на Ръсел Кроу

Още не е ясно как е загинал мъжа. Тялото му беше открито край град Кемпси от местни жители. "Все още нямаме положителна идентификация, но смятаме, че тялото е на 58-годишен мъж, който е живял недалеч от там", съобщават от полицията на Нов Южен Уелс, предава БГНЕС.

Кемпси е на 400 км северно от Сидни и напоследък беше от градовете, засегнати от тежките условия.

Досега само в Нов Южен Уелс са изгорели 300 къщи. Горските пожари са обичайни за горещите и сухи летни месеци в Австралия, но яростта на сегашната стихия и идването й още през пролетта изненада много хора.

Пожарите в Австралия достигнаха Сидни

В източната част на страната температурите спаднаха и условията се подобриха, но в западната част на Австралия положението се влошава.

Очакват се температури до 43 градуса, а голям пожар гори край Карата - важен хъб за преработка на добития природен газ на западния бряг на континента.

Подобно е положението и в съседния Порт Хедланд, от където се изнасят най-големите количества желязо в света.

Пожарите разпалиха и много разгорещен дебат за климатичните промени и противопожарните мерки в Австралия. Управляващите от консервативната Либерална партия и малката опозиционна партия на Зелените си размениха обвинения и нападки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама