Етикетът при приемането и подаряването на подаръци

21:20, 14 ное 19 / Любопитно 25 2777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празниците са достатъчно стресиращи и без да се притеснявате, че може да обидите някого, като пъхнете картичка за подарък в неговото чорапче. Ето какви съвети дава експертът по етикет Мика Майер, автор на „Modern Etiquette Made Easy“, за подаръците, както и за някои от най-често срещаните дилеми около подаряването и приемането на подаръци.

Винаги трябва да носите подарък, когато сте поканен в нечий дом. Домакинът може да каже: „Не носете нищо“, но няма да откажат вашия прекрасен жест, след като пристигнете. Подаръкът за една домакиня може да бъде малък, като например свещ, празнични салфетки за коктейли или дори домашно изпечен продукт, а с едно добро вино, никога няма да сгрешите!

Ако сте домакин на тематично парти или обща организация с колеги, важно е да кажете на гостите в поканата какъв тип парти ще бъде, така че те да разберат какво се очаква да донесат предварително. Било то хранителни продукти, декорация, или всичко, което може да бъде от полза за доброто тържество. Даването на малко направление гарантира, че гостите имат някаква база и не се смущават, ако пристигнат с подарък, напълно различен от останалите гости на партито.

При размяната на подаръци с колеги обикновено все някой ще получи нежелан подарък. Тогава е добре домакинът или домакинята да подготви в резерв някой прекрасен подарък, който ще бъде даден на този човек, така че изненадата в крайна сметка е, че той ще се чувства добре при всички положения и всички ще бъдат щастливи и доволни.

Какво да направим в случай, че някой ни подари нещо, но ние не сме подготвени за тази ситуация и нямаме нищо в замяна? В този момент не трябва да обръщате внимание на факта, че нямате подарък за тях. Добре е да се фокусирате върху благодарността си към човека, който ви е уважил. Винаги можете да изпратите подарък с по-късна дата, ако почувствате нуждата или желанието да го сторите.

Прочетете още важни подробности тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама