Ремонтът по „Струма“ ще завърши месец по-рано

13:36, 14 ное 19 25 1979 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтите по АМ "Струма" приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения след пожара през лятото мост край Дупница, обещава да приключи с ремонтните дейности месец по-рано от предвиденото. Очаква се за студентския празник - 8 декември движението по магистралата да бъде възстановено, съобщи БНТ. 

В неделя приключва и другият ремонт на магистралата в района на 46-и километър край радомирското село Долна Диканя.

Трети месец движението по магистрала "Струма" край Дупница е затруднено, след като на 16 август пожар повреди конструкцията на моста и двете платна в посока Кулата бяха затворени. Ремонтът започна в края на октомври, а повечето от повредените носещи колони на съоръжението вече са готови.

Ремонтират горелия мост на АМ "Струма" край Дупница

Крайният срок за приключване на ремонта е 4 януари, но от фирмата-изпълнител обещават да приключат дейностите още в началото на декември.

Прогнозната стойност на проекта е един милион и осемстотин хиляди лева. От Пътната агенция ще търсят тези средства от собственика на депото за вторични суровини по съдебен път. Екипът на телевизията отново е видял тонове отпадъци в близост до моста на магистралата.

„Периодично продължаваме проверки и констативни протоколи за почистване на пространството, което е до съоръжението. Наистина не са на наши терени, но редно е и трябва в най-кратки срокове да бъдат премахнати“, коментира инж. Юлияна Божилова, директор на ОПУ-Кюстендил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама