Каква е тази къща насред Темза?

10:20, 16 ное 19 / Любопитно 25 2240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази неделя недалеч от Тауър бридж в Лондон движението за борба с климатичните промени Extinction Rebellion шокира гражданите на британската столица със специална "инсталация" насред река Темза.

Рано сутринта представители на движението са спуснали малка къща във водите на реката, като пореден знак на протест срещу бездействието на правителството в лицето на променящия се климат.

Целта е да се привлече повече внимание върху проблема с покачващите се нива на океаните, които биха имали пагубен ефект върху голяма част от крайбрежието на Великобритания.

Източник: YouTube / The Sun

През септември тази година доклад на ООН съобщи, че нивата на океаните няма да спрат да растат и ситуацията за крайбрежните нации осезаемо ще се влоши още преди края на този век.

В същото време през последните седмици на територията на Великобритания се изляха рекордни количества дъжд, които доведоха до евакуации и смъртни случаи.

Премиерът Борис Джонсън обаче обяви, че наводненията в момента не могат да бъдат счетени за национално бедствие, което предизвика реакции на недоволство от страна на Extinction Rebellion.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама