Обвиниха трима души за участие в група за трафик на жени

16:30, 14 ное 19 25 2942 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Tри лица са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в страната и чужбина, съобщиха от специализираната прокуратура.

Обвинените са задържани в сряда при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП във Враца и региона.

При извършените лични обиски и претърсвания на адреси, в т.ч. в помещения, където са предлагани сексуални услуги, са намерени и иззети телефони, сим-карти, лаптоп, дебитни и кредитни карти, 7000 лева в брой, аксесоари. Събраните доказателства сочат, че групата е действала от март 2012 г.

Набирала е жени от региона и е осигурявала помещенията, в които да проституират. Част от жените са били предлагани и транспортирани и зад граница - в Република Италия.

С постановления на наблюдаващия прокурор на тримата е наложено задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама