Даниела Дариткова: Готови сме на диалог и балансирани решения за болничните

17:47, 14 ное 19 / Политика 25 2069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Трябва да се предприемат мерки, които да контролират по някакъв начин темпа на нарастване на ползването на болнични листове, който в последните години се увеличава драстично“. Това заяви пред БНР Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ, във връзка с постигнатото коалиционно съгласие за това първият ден от болничния лист да е за сметка на работника. В предаването „Нещо повече“ тя изрази готовността на партията да чуе всички мнения по темата:

„Ще чуем мнението на всички ангажирани в тристранния съвет. Готови сме да чуем всички аргументирани мнения и ще търсим балансирани решения. Готови сме на диалог“.

Няма да ни плащат първия ден от болничния

„При условие, че темата за повишение на минималните пенсии е записана в управленската програма и при условие, че постигнахме това споразумение с коалиционните партньори, трябваше да се търси балансирано решение за бюджета на държавното обществено осигуряване. Във връзка с увеличените наистина драматично дни в болнично лечение, взехме това решение, за да може да се получи баланс на сметките по отношение на бюджета на НОИ“, обясни Дариткова и допълни, че при пенсиите се запазва зависимостта на увеличението им с осигурителния принос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама